Bleken

Mensen denken vaak dat bleken de tanden “witter” maakt, maar dit is een misvatting.

Bleken onttrekt kleurstof uit de tand die in de loop van de jaren is opgebouwd door o.a. roken, kleurstofhoudende dranken en bepaald voedsel en maakt uw tanden dus lichter. In feite wordt door bleken uw tanden terug gekleurd naar de basiskleur welke u ooit had (denk terug aan de tijd dat u een puber was). Dit betekent dat wanneer u als kind al geen “witte” tanden had, u deze na de bleeksessie ook niet zult krijgen.

De beste resultaten zijn te verwachten bij mensen die van nature geen “extreem” gele tanden hebben.

Met onze methode zie je altijd resultaat, echter uw tanden worden terug gekleurd naar de basis, waardoor u een natuurlijke uitstraling zult houden.

Er zijn, ook met onze methode, wel “extreem” lichtere tanden te bereiken, maar vaak moet iemand dan een tweede keer gebleekt worden. Dit noemen we “doorbleken”.

Uit onderzoek is gebleken dat bleken niet schadelijk is voor uw tanden, maar wij houden er een mening op na, dat tanden na het bleken een herstelperiode nodig hebben. Met doorbleken is deze herstelperiode er niet en vermoeden wij dat dit dus niet geheel zonder risico zal zijn. (Maar hier zijn geen bewijzen voor).

Wij staan dus wel achter een eerste sessie bleken. En mochten er nadien toch klanten zijn die het nog een tintje lichter willen, brengen wij altijd het advies uit om hier een paar maanden mee te wachten. Dan heeft uw gebit wel voldoende tijd om te herstellen.

Gelukkig zijn de meeste klanten na een eerste sessie erg tevreden, waardoor een tweede sessie niet nodig is.

Voordat wij u inplannen voor een bleekbehandeling wordt van te voren eerst een afspraak gemaakt voor een check up van het gebit, reiniging en de huidige kleur van uw  tanden wordt beoordeeld.

Indien u kronen,bruggen, implantaten of frontvullingen heeft, kan dit een contra-indicatie zijn om te bleken. Deze constructies bleken namelijk niet mee. Er is een mooi resultaat te verwachten, wanneer uw kronen of bruggen al een lichtere tint hebben dan uw huidige tanden, maar wanneer deze reeds de kleur hebben van uw huidige tanden, weet dan dat uw tanden na het bleken lichter zullen zijn en uw kronen/bruggen niet. Maar voordat we ook maar überhaupt gaan bleken, krijgt u van ons te allen tijde een eerlijk advies hierover.

Onze bleekmethode is een niet pijnlijke behandeling van ruim 1 uur, in de stoel met bleekgel en m.b.v. een lamp.

Van te voren is niet te voorspellen hoeveel tinten uw tanden lichter worden, dit is afhankelijk van hoe uw glazuur is opgebouwd.

De resultaten variëren van 3 tot 9 tinten lichter . En afhankelijk van uw genot en voedingsgewoonten kunt u 3-5 jaar plezier houden van uw “nieuwe tanden”. Roken is de grootste boosdoener voor het krijgen van gelere tanden en deze mensen geven wij dan ook een minder lange garantie.

Werkwijze:

1 tot 2 weken van te voren een volledige check up van het gebit, reiniging en kleurbepaling.

Bleken: Uw tanden worden eerst gepolijst, opdat alle plakresten verwijderd zijn, dit is nodig om de bleekgel goed te kunnen laten inwerken op uw glazuur.

Met een wangspreider worden uw wangen opzij gehouden, uw mond geopend zodat uw tanden goed bloot komen te liggen, en u zelf niet de inspanning van 1 uur hoeft te leveren om uw mond open te houden.

Uw tanden worden drooggeblazen.

Bleekgel wordt aangebracht op uw tanden (uw tandvlees hoeft in tegenstelling tot vele andere bleekmethoden niet te worden afgedekt, dit is omdat wij een lage concentratie waterstofperoxide gebruiken).

Dit doen wij 3x 20 minuten. Na de eerste 20 minuten wordt de gel afgespoeld, daarna volgen er op dezelfde manier nog 2 sessies.

Na 1 uur wordt opnieuw kleur bepaald en zien we zo het resultaat van de behandeling en hoeveel tinten uw tanden lichter zijn geworden.

Sinds enige tijd heeft de Europese unie een verbod gelegd op het huidige bleken. Het ( hoge) percentage waterstofperoxide waarmee gebleekt wordt staat ter discussie. Er mag nu alleen nog gebleekt worden met een lage concentratie waterstofperoxide of met een ander middel. Omdat bleken met een lage concentratie waterstofperoxide of een vervangend middel nauwelijks resultaat geeft, bieden wij het bleken daarom op dit moment niet aan. Het is wachten op het signaal vanuit de overheid dat wij het “oude” bleken weer mogen gaan toepassen en zullen u hiervan dan z.s.m. op de hoogte brengen en het tevens weer gaan aanbieden in de praktijk.