Behandelingen

 

STANDAARD BEHANDELING

Indien u komt voor een standaard behandeling, doet de mondhygiënist een volledige check up van uw gebit, het tandvlees en het kaakbot.

Indien er tandvleesontsteking (gingivitis) en/of hoge cariësgevoeligheid (gaatjes) wordt geconstateerd, zal er een instructie worden gegeven, met de voor u juiste mondhygiënische middelen en een juist voedingsadvies.

Zij geeft voorlichting over een specifiek “probleem” wat zij constateert, of wat u aandraagt en maakt hiervoor met u een behandelplan.

Plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd, door een uitgebreide gebitsreiniging. Dit gebeurt middels ultrasoon apparatuur, de airflow en/of met handinstrumenten.

Na de instructie en de gebitsreiniging, worden uw tanden/kiezen gepolijst en veelal wordt er aansluitend nog een fluoride behandeling gegeven.

Een eerste zitting zal 45 minuten bedragen.

 

PARODONTALE  BEHANDELING

Een initiële parodontologische behandeling betekent, dat naast tandvleesontsteking (gingivitis), ook uw kaakbot bij de ontsteking betrokken is (parodontitis), dit zou in de toekomst kunnen resulteren tot het verlies van uw tanden/kiezen. Om dit proces van uitval tegen te gaan, heeft u een uitgebreidere uitleg, reiniging en instructie nodig.

Dit proces wordt u aan de hand van een folder uitgelegd.

Uw parodontale gebitssituatie wordt genoteerd in een parodontiumstatus.

Er wordt een specifiek behandelplan voor u gemaakt.

Besproken wordt hoeveel vervolgbehandelingen er nodig zijn en er wordt een begroting voor u gemaakt.

 

AANVULLENDE BEHANDELINGEN