Airflow

Airflow is een apparaat, een techniek dat werkt op basis van GBT* ( guided biofilm therapy). D.m.v. lucht, water en poeder, i.c.m. een krachtige spray, wordt uw plak, verkalkte plak ( jong tandsteen) en aanslag pijnloos verwijderd.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Uw tanden/kiezen worden gekleurd met “ plakkleuring” ( wanneer deze kleuring op uw tanden/kiezen blijft zitten voor aanvang van de airflow behandeling, weten wij waar we gericht te werk moeten gaan om op die plaatsen al uw plak/aanslag te verwijderen).

Nadat wij klaar zijn met de behandeling, zal alle plakkleuring weg zijn, zodat u met een brandschone mond en met 100% tevredenheid de praktijk verlaat.

Omdat dit apparaat werkt op basis van vloeistof i.c.m. met een krachtige spray, komt de werkzame stof op de meest onmogelijk te bereiken plaatsen, daarom kunnen wij garanderen dat uw gebit nadien 100% schoon is.

Waardoor is het pijnloos?

Omdat het op basis is van een spray, wat niet direct op uw tanden en kiezen komt, in vergelijking met een handinstrument of ultrasoon apparaat wat wel direct in aanraking komt met uw tanden/kiezen. En omdat het apparaat het water verwarmd, wat als zeer prettiger wordt ervaren. Dus ook ( juist!) voor mensen met gevoelige tanden, voelt de behandeling door het warme water erg aangenaam. Het is zacht voor uw tanden en kiezen.

Voor wie geschikt?

In feite voor iedereen, jong en oud.

De doelgroep waar wij het graag bij inzetten is:

AANVULLENDE BEHANDELINGEN

  • Rokers
  • Implantaten
  • Kroon- en brugwerk
  • Orthodontische apparatuur
  • Angstige patiënten
  • Kinderen
  • Patiënten met gevoelige tanden

Maar natuurlijk voor iedereen die graag met deze techniek behandeld te willen worden, doen wij dat uiteraard in goed overleg.

In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe de behandeling in zijn werk gaat.

*GBT is een methode om de biofilm ( plaklaag op uw tanden/kiezen) te verstoren m.b.v. de airflow technologie.